Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πετυχημένη η εκδήλωση της ΑΚΜ στην Αγ.Παρασκευή [ρεπορτάζ+φωτο]

του Ν. Καννελή

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, την Κυριακή 6/10, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής στο Βόλο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο της YRE το οποίο αναφέρονταν στα γεγονότα του Φλεβάρη του 2008 όταν ΜΑΤ και τραμπούκοι της ΧΑ είχαν χτυπήσει σε πλήρη συνεργασία αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Αθήνα) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό (με μαχαίρια και ρόπαλα) πολλών αντιφασιστών. Ακολούθησαν ομιλίες από τους: Δ. Κανελλή (ΑΚΜ), Στ. Κατσούρα (επιτροπή αγώνα της ΕΛΜΕ) και Ν. Νίτη (Συνδικάτο Οικοδόμων) και η ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικά και λαϊκά τραγούδια από κομπανία που στηρίζει ενεργά και σταθερά το αντιφασιστικό κίνημα.
Παρά τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας των τελευταίων ημερών, από το χώρο της εκδήλωσης πέρασαν περισσότερα από 100 άτομα και αρκετοί άφησαν τα στοιχεία τους για να βρίσκονται σε επαφή με την ΑΚΜ. Ενδεικτικό της στήριξης του κόσμου ήταν το ότι μαζεύτηκαν 115 ευρώ (μέσα από τα κουπόνια) για την οικονομική ενίσχυση της ΑΚΜ.  Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν αποτέλεσμα της εντατικής παρέμβασης1 που είχε προηγηθεί στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής. Συγκεκριμένα μοιράστηκαν πόρτα-πόρτα περίπου 1000 προκηρύξεις και προσκλήσεις, κολλήθηκαν 150 αφίσες και αναρτήθηκαν 2 πανό, ενώ δόθηκε και συνέντευξη τύπου2 την Παρασκευή 4/10. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της ΑΚΜ να αναπτύξει συστηματική παρέμβαση στις γειτονιές του Βόλου αλλά και σε χωριά της Μαγνησίας με σκοπό τη δημιουργία επιτροπών γειτονιάς.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου