Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

3ο art against fascism



Σάββατο 16 Απριλίου 2016 – Παν. Θεσσαλίας, Θόλος

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο μαθητικός πυρήνας της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας διοργανώνει το artagainstfascism,το μαθητικό αντιφασιστικό φεστιβάλ όπου η τέχνη γίνεται όπλο ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.
Ζούμε σε μια εποχή που εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους λόγω του πολέμου, της φτώχειας και της καταπίεσης. Την ίδια στιγμή κάποια άλλα εκατομμύρια ανθρώπων του «δυτικού» κόσμου παλεύουν να επιβιώσουν σε συνθήκες μαζικής ανεργίας, άγριας λιτότητας και γενικευμένης φτώχειας.
Οι κυβερνήσεις που υψώνουν φράχτες και χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες είναι οι ίδιες που κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις από τους ντόπιους.
Οι κυβερνήσεις που ξοδεύουν εκατομμύρια για το ΝΑΤΟ και τη Frontex είναι οι ίδιες που ξεπουλάνε τα πάντα και ξεζουμίζουν το λαό για να αποπληρώσουν το «Χρέος» και να ενισχύσουν τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που δέρνουν και δολοφονούν αγωνιστές, μετανάστες, εργάτες είναι οι ίδιοι που στηρίζουν με κάθε μέσο τους καπιταλιστές, είναι οι ίδιοι που θέλουν να πνίξουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο Αιγαίο και να μας διαιρέσουν έτσι ώστε τα αφεντικά να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους.
Από τη δική μας πλευρά οφείλουμε να αγωνιστούμε για τη δική μας γενιά και τις δικές μας ανάγκες! Θέλουμε το 3οartagainstfascism να συμβάλλει σε αυτό τον αγώνα. Να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει.
ü  Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
ü  Λέμε όχι στο ΝΑΤΟ, τη Frontex, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
ü  Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα μέτρα υπέρ των προσφύγων: διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οργανωμένη μετακίνηση.
ü  Απαιτούμε άμεσα μέτρα υπέρ του ελληνικού λαού.Να καταργηθούν τα μνημόνια καικάθε άνθρωπος να μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια από τη δουλειά του.
ü  Διεκδικούμε δωρεάν και δημόσια παιδεία και υγεία για όλους.
ü  Να πληρώσουν οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο.
ü  Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη όλων των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική δράση, τις επιθέσεις και τις δολοφονίες της ναζιστικής τους συμμορίας.
ü  Αγωνιζόμαστε για να ξεριζώσουμε από τα σχολεία και την κοινωνία το ρατσισμό, το φασισμό και το ναζισμό, όποια μάσκα κι αν φοράνε.

ü  Στόχος μας είναι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αδικία, χωρίς πολέμους και προσφυγιά, χωρίς φτώχεια και δυστυχία. Για αυτό και παλεύουμε ενάντια στο φασισμό και τον καπιταλισμό. 

μαθητικός πυρήνας της Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου