Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η ρατσιστική και φασιστική βία προ των πυλών. Έχουμε χρέος να σταματήσουμε τον φασισμό άμεσα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 19/11/2012
  
Η προσπάθεια ρατσιστικής επίθεσης ενάντια στο άτυπο τζαμί δεν πρέπει να περάσει στο «ντούκου»! Πρέπει να ταρακουνήσει και να αφυπνίσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε δημοκρατικό πολίτη.



Είναι φανερό ότι πίσω από την προσπάθεια εμπρησμού βρίσκεται η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή Βόλου. Όχι μόνο επειδή οι νεοναζί επιχειρούν αντίστοιχες επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, επειδή κηρύττουν το μίσος ενάντια σε όποιον δεν ανταποκρίνεται στα ναζιστικά τους πρότυπα ή επειδή όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής (αρχής γενομένης από τον Μιχαλολιάκο) έχουν ιστορικό δολοφονικών - ρατσιστικών επιθέσεων.

Στην προκειμένη περίπτωση οι ίδιοι οι συλληφθέντες δήλωσαν ότι επισκέφτηκαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής Βόλου για να τους βρει δουλειά. Ο ένας μάλιστα χαιρέτισε ναζιστικά μέσα στα δικαστήρια! 

Μπορεί ο πιστολο-επιδειξίας Ηλιόπουλος να αρνείται ότι θέλει κατά τη συνήθη πρακτική της Χρυσής Αυγής που να αρνείται δημόσια κάθε σχέση με τις επιθέσεις, στα πρότυπα του Γκέμπελς (τον οποίο υμνούν) που αρνούνταν το Ολοκαύτωμα. Αυτό όμως δεν μπερδεύει κανέναν.

Είναι φανερό ότι ο πραγματικός στόχος των υποτιθέμενων «κοινωνικών» πρωτοβουλιών των νεοναζί είναι η οργάνωση «ταγμάτων εφόδου» και στο Βόλο. Αυτό είναι το αντάλλαγμα για 5-6 μεροκάματα στα χωράφια.  

Ποιον βοηθά όμως αν ο ένας καταπιεσμένος στραφεί ενάντια στον άλλο; Ποιον ωφελεί το να ξεσπάει η οργή ενάντια στους αδύναμους και κατατρεγμένους και όχι ενάντια στους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης (κυβέρνηση, τρόικα, ελληνικό και ξένο κεφάλαιο); Μπορούν 4-5 ή και 10-20 «μεροκάματα στα χωράφια» να βρούνε δουλειά σε 1,5 εκατομμύριο άνεργους στην Ελλάδα όταν η κοινωνία και οικονομία καταρρέουν; Ποιον υπηρετεί πραγματικά η ναζιστική Χρυσή Αυγή; Τους εργαζόμενους και το λαό που αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια και τις κυβερνήσεις ή το κατεστημένο και τις ελίτ που θέλουν να τσακίσουν το κίνημα με κάθε τρόπο;

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια στη φασιστική απειλή σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε χώρο σπουδών.  

Λέμε στους φασίστες, και τους πιστολοπαλικαράδες που κρύβονται στα στενά με την προστασία των ΜΑΤ, τα τάγματα εφόδου και η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα περάσουν! Θα τσακιστούν από το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου