Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου για τη ναζιστική επίθεση στο Πέραμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόλος 14/09/2013

Ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο, η μόνη απάντηση στις ναζιστικές επιθέσεις


Η προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από «τάγμα εφόδου» της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής συνιστά μια σοβαρή προειδοποίηση!

Οι ναζιστές οργανώνονται στρατιωτικά με σκοπό να τσακίσουν το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα και την Αριστερά (ανεξαρτήτως κομματικής έκφρασης και στο σύνολό της). Άλλωστε αυτή ήταν η ουσία και το αποτέλεσμα των καθεστώτων του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου τα οποία υμνούν οι χρυσαυγίτες.

Την ίδια ώρα που οι ναζιστές δέρνουν μέλη του ΚΚΕ (και όχι μόνο), ο «δημοσιογράφος» του ΣΚΑΙ Μπάμπης Παπαδημητρίου (η δημόσια φωνή του εφοπλιστή Αλαφούζου και ο ακούραστος υμνητής των μνημονίων) προτείνει τη συνεργασία της ΝΔ με μια «πιο σοβαρή» Χρυσή Αυγή! Τόσο πολύ φοβάται το σύστημα τους χρυσαυγίτες...Τα γεγονότα αυτά δεν είναι τυχαία. Το σύστημα λειτουργεί μεθοδικά και προετοιμάζεται για την κοινωνική έκρηξη που αργά ή γρήγορα θα έρθει.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι τι κάνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Η ιστορία διδάσκει ότι μόνο ένα μαζικό και ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο μπορεί να φράξει το δρόμο στη φασιστική απειλή! Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάθε δημοκράτης/ισσα παράλληλα με τον αγώνα ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα και την κυβέρνηση οφείλουν να παλέψουν και ενάντια στη ναζιστική απειλή. Άλλωστε πρόκειται για τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος που ονομάζεται δικτατορία του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου