Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Για την επίθεση ενάντια στο φαρμακείο του Θ. Κλημόπουλου: Η φασιστική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βόλος 16/12/2013



Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο Τετάρτη 18/12, 5μμ, πλ. Ελευθερίας

Η φασιστική επίθεση που δέχτηκε το φαρμακείο του δημοτικού συμβούλου Θωμά Κλημόπολου, με φασιστικά συνθήματα αλλά και με σφαίρες αεροβόλου όπλου, αποτελεί μια εξαιρετικά σοβαρή προειδοποίηση και πρόκληση για όλο το μαζικό κίνημα της περιοχής μας.

Για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του Βόλου στοχοποιείται ένα στέλεχος της Αριστεράς γνωστό για τη συμμετοχή του στους αγώνες του λαϊκού κινήματος και στην πάλη ενάντια στο φασισμό.

Είτε πρόκειται για μια προσπάθεια ανασυγκρότησης των φασιστικών πυρήνων της Χρυσής Αυγής στο Βόλο, είτε πρόκειται για κάποια άλλη φασιστική – ναζιστική συμμορία («αυτόνομοι εθνικιστές», τραμπούκοι του Περίανδρου ή ότι άλλο), είτε πρόκειται για χουλιγκάνικη αλητεία η ουσία παραμένει η ίδια: οι φασίστες συνεχίζουν την προσπάθεια να χτίσουν «τάγματα εφόδου».

Στρατολογούν από την απελπισία και το περιθώριο, ντοπάρουν με ναζιστικό μίσος, «εκπαιδεύουν» με επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες ή «εύκολους» στόχους (φαρμακεία σήμερα, άτυπα τζαμιά πριν κάποιους μήνες) και προετοιμάζονται για να χτυπήσουν ακόμη και με τα όπλα το μαζικό κίνημα και την Αριστερά όταν αυτό απαιτηθεί. Με αυτό τον τρόπο έδρασαν σε περιοχές της Αθήνας και ειδικά στη Β. Πειραιά με κατάληξη τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν λίγες βδομάδες συνελήφθη στην Αγριά ο φασίστας ταγματάρχης Ι.Κατάκης για παράνομη κατοχή όπλων ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και φασιστικό υλικό. Ας μην ξεχνάμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν επαναληφθεί φασιστικές επιθέσεις ενάντια σε στόχους – κτίρια στο Βόλο (άτυπο τζαμί, τράπεζα Κύπρου).

Είναι σαφές ότι η φασιστική απειλή δεν έχει εξαλειφθεί παρά τις δικαστικές διώξεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Όπως έχουμε εξηγήσει ξανά το η κυβέρνηση και το κράτος ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ξεριζώσουν το φασισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απαιτούμε τη σύλληψη και την καταδίκη των υπευθύνων όχι μόνο αυτής της επίθεσης αλλά και κάθε εγκληματικής επίθεσης των φασιστικών ταγμάτων εφόδου. Όμως επαναλαμβάνουμε ότι το τσάκισμα του φασισμού μπορεί να το πετύχει το μαζικό κίνημα και μόνο!

Η επίθεση στον Θ. Κλημόπουλο δεν πρέπει μείνει αναπάντητη γιατί αυτό θα αποθρασύνει τους φασίστες. Αντίθετα το μαζικό κίνημα πρέπει να δώσει άμεσα μια καθαρή και δυνατή απάντηση στη φασιστική απειλή.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε:
§         σε ένα μαζικό αντιφασιστικό ενωτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 18/12 στις 5μμ στην πλατεία Ελευθερίας.
§         όλες τις μαζικές οργανώσεις του κινήματος, τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες που αντιπαλεύουν το φασισμό, όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της Αριστεράς και κυρίως κάθε δημοκρατικό άνθρωπο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτό το συλλαλητήριο.
§         σε απομόνωση των φασιστών και των φασιστικών ιδεών σε κάθε μαζικό χώρο. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο κοκ να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του φασισμού και των φασιστικών επιθέσεων. Να διαγραφούν από κάθε σωματείο, φοιτητικό σύλλογο κλπ όλοι οι δηλωμένοι υποστηρικτές του φασισμού – ναζισμού.
§         όλους τους εργαζόμενους και όλο το λαό να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια στις φασιστικές συμμορίες και ταυτόχρονα ενάντια στην κυβέρνηση, την τρόικα και το σύστημα που υπηρετούν.

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας θα συνεχίσει να δίνει την μάχη ενάντια στο φασισμό κάθε μέρα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών με ενωτική διάθεση συνεργασίας και συντονισμού. Χτίζουμε σε κάθε γειτονιά αντιφασιστικές επιτροπές και δίκτυα αλληλεγγύης, θέλουμε τη συνεργασία με κάθε αντιφασιστική συλλογικότητα για μια πόλη καθαρή από φασίστες! Συντονιζόμαστε στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Συντονισμού Θεσσαλίας. Σας καλούμε να δώσουμε τη μάχη μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου