Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Όχι φασίστες, όχι ρατσιστές σε πόλεις και σε γειτονιές!


Αυτή είναι η κατάντια μας:
  • Φέτος το χειμώνα οι «τυχεροί» τη βολέψανε με το τζάκι και τη θερμάστρα. Για τους άτυχους «ευτυχώς δεν είχαμε πολλά κρύα».
  • Στα σούπερ μάρκετ μετράμε το δεκάλεπτο και αγοράζουμε μακαρόνια και φασόλια από τα φτηνά.
  • Στη λαϊκή πηγαίνουμε το μεσημέρι μπας και πέσουν οι τιμές.
  • Όποιος έχει ένα μαγαζάκι τρέμει το ΤΕΒΕ, το ΦΠΑ, το «τέλος επιτηδευματία» και το...λουκέτο.
  • Όποιος έχει μια δουλειά τρέμει την απόλυση ή μια νέα μείωση μισθού.
  • Όποιος είναι μικροαγρότης σκέφτεται τα πετρέλαια και πόσο θα αγοράσει ο έμπορος.
  • Όλοι μαζί τρέμουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ, το νερό, το χαράτσι, την εφορία...και προπάντων μην αρρωστήσουμε γιατί πάμε χαμένοι.

Χώρα τριτοκοσμική μας κατάντησαν. Φτώχεια. Ανεργία. Δυστυχία. Για αυτό και κάθε μέρα φεύγουν οι νέοι έξω για να βρουν μια δουλειά.

Μας είπαν ότι για την κρίση φταιει:
Ο δημόσιος υπάλληλος που είναι τεμπέλης, ο «Έλληνας» γιατί είναι κομπιναδόρος, ο Πακιστανός γιατί είναι ξένος και μουσουλμάνος... . Για αυτό, μας είπαν, να πληρώσει ο εργάτης, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο μικρομαγαζάτορας... ο λαός.

Για να μην καταλάβουμε ότι στην πραγματικότητα φταινε:
Οι τραπεζίτες, οι κυβερνήσεις, οι τρόικες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι σπεκουλαδόροι – Έλληνες και ξένοι!

Κι επειδή αρπαχτήκαμε και βγήκαμε στους δρόμους, επειδή φτάσαμε στο αμήν και φοβήθηκαν, μας τάραξαν στο ξύλο και το ψέμα, με τα ΜΑΤ και τα κανάλια. Και από κοντά μας πλάσαραν και νέα φρούτα που το παίζουν αγωνιστές αλλά είναι φασίστες και ναζί! Τους Χρυσαυγίτες.

Σου πανε «είμαστε ενάντια στο σύστημα» όμως δες τι κάνουνε, δες τι λένε και τι ψηφίζουν ...
  • Πήραν θέση κατά της φορολόγησης των εφιπλιστών
  • Ζητάνε να γίνουνε τα μεταλλεία Χρυσού του Μπόμπολα και των Καναδών στις Σκουριές και ας καταστραφεί η Χαλκιδική.
  • Πλέκουν το εγκώμιο των Ελλήνων εφοπλιστών και λένε στους εργαζόμενους να μην κάνουν απεργίες επειδή... διασπούνε την «εθνική ενότητα»!
  • Ψήφισαν κατά της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας
  • Καταψήφισαν την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ
Ψευταράδες και διπρόσωποι οι μάγκες με τα μαύρα μπλουζάκια!


Σου είπανε ακόμη «είμαστε πατριώτες»...
δεν σου `πανε ότι θαυμάζουνε τον Χίτλερ, τον αγκυλωτό σταυρό και τους συνεργάτες των γερμανών στην Κατοχή, τους ταγματασφαλίτες και γερμανοτσολιάδες. Αυτούς που μαζί με τους Γερμανούς Ναζί βασάνισαν, βίασαν, έκλεψαν, έκαψαν, εκτέλεσαν και μας κάθισαν στο σβέρκο και μετά τον πόλεμο...Θαυμάζουνε τη Χούντα του Παπαδόπουλου, ξεχνάς όμως ότι η Χούντα και οι πραξικοπηματίες του Σαμψών στην Κύπρο άνοιξαν το δρόμο στον πόλεμο και τον Αττίλα και τη τραγωδία του 1974;
Τα ξεχνάς όλα αυτά;

Σε φλόμωσαν, οι ναζί Χρυσαυγίτες, στις εθνικιστικές κραυγές: «να μπουκάρουμε στην Τουρκία», «να πάρουμε τα Σκόπια» «ο στρατός να πάρει κι άλλα όπλα». Να αλληλοσκοτωθούμε δηλαδή εμείς, οι φτωχοί, με κάποιους άλλους φτωχούς για να ναι καλά οι πλούσιοι...

Σου πανε «θα μπούμε στη Βουλή και θα τους δείρουμε» κι εσύ νόμισες ότι θα τις αρπάξει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κι ο Γιωργάκης. Δεν σου είπανε ότι θα δέρνουν και θα μαχαιρώνουν μεροκαματιάρηδες, αριστερούς και όποιον δεν τους αρέσει η φάτσα του. Δεν σου πανε ότι, παρέα με τα ΜΑΤ θα δέρνουνε τον κόσμο στις διαδηλώσεις...

Άκουσες ποτέ κουβέντα του Ηλιόπουλου για τα εργοστάσια που κλείνουνε στο Βόλο; Κάτι για τις επιθέσεις των βιομηχάνων; Τις μειώσεις μισθών στη Χαλυβουργία και την ΑΓΕΤ;
Μήπως αγωνίζονται για να μην απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι; Ή μήπως παλεύουνε ενάντια στα χαράτσια; «Τουμπεκί ψιλοκομμένη» για τα πραγματικά μας προβλήματα από τους Ηλιόπουλους και τους Κασιδιάρηδες τους δήθεν φίλους του λαού...τους ψευταράδες φασίστες!

Σου πανε «σάπια η δημοκρατία της μεταπολίτευσης» και νόμισες ότι εννοούσαν τα λαμόγια που τα φάγανε μαζί με τα αφεντικά τους – οι μεγαλο-επιχειρηματίες μαζί με τους πολιτικούς τους υπηρέτες.
Όμως εννοούν «τέρμα οι απεργίες, οι αντιρρήσεις, οι διαμαρτυρίες και οι συγκεντρώσεις». Εννοούν ακόμη τέλος στη δημόσια παιδεία, υγεία, το 5νθήμερο και τόσα άλλα που οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους κέρδισαν μετά το 1974.

Σκέψου! Αυτό δεν ήτανε στα αλήθεια η Χούντα του Παπαδόπουλου κι του Μεταξά που τόσο τους αρέσει και υμνούνε; Με το πουλί της Χούντας φωτογραφίζονταν ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χ. Παππάς. Τον Παπαδόπουλο θαύμαζε στη φυλακή και σήμερα ο Μιχαλολιάκος (που μπήκε μέσα για βόμβες σε σινεμά επειδή προβάλλανε ταινίες που δε γούσταρε το 1978).
Στο γύψο λέγανε τότε, στο γύψο θέλουν να μας βάλουν και σήμερα!

Το παίζουνε μάγκες αλλά δέρνουνε πάντα βράδυ, δέκα εναντίον ενός και άμα τους πιάσει – κατά τύχη – η αστυνομία το παίζουνε κινέζοι...δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ήμουνα εγώ. Βουτηγμένα στο αίμα και στη βρώμα είναι τα δήθεν καθαρά χέρια των Χρυσαυγιτών ναζί.

Έτσι δεν έκανε και ο Κασιδιάρης που επί χρόνια ανέβαλε τις δίκες για την επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή στο Πολυτεχνείο της Αθήνας; Έτσι δεν έκανε και πάλι ο Κασιδιάρης όταν χτύπησε και την βουλευτίνα του ΚΚΕ Κανέλλη στον ΑΝΤ1; Κρύφτηκε για να μην πάει αυτόφωρο.

Άμα βρεθούνε απέναντι στον κόσμο όμως κότες, όπως στην Τσαριτσάνη της Λάρισας που τους πήρε στο κυνήγι το χωριό στην επέτειο μνήμης για τη σφαγή από τους Γερμανούς Ναζί της κατοχής στις 10 Μαρτίου. Όπως στο Λουτράκι και την Κοζάνη την 25η Μαρτίου.

Ούτε φίλοι του λαού, ούτε αγωνιστές είναι. Είναι τραμπούκοι και πορτιέρηδες1 της νύχτας. Μαχαιροβγάλτες δολοφόνοι και χαφιέδες της ασφάλειας. Ροζ ξενοδοχεία2 και αλητεία και ψευτομαγκιά. Αυτοί είναι οι σημερινοί ναζί, οι Χρυσαυγίτες. Για αυτό πρέπει να τους φράξουμε το δρόμο και να τσακίσουμε το φασισμό!

Σημειώσεις:
1. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος ήταν πορτιέρης σε μαγαζί του Παναγιώτης Σαξώνη ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια μαζί με τον πρώην δήμαρχο της ΝΔ Παπαγεωργόπουλο για την τεράστια υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
2. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος και η γυναίκα του η Ζαρούλια είναι ιδιοκτήτες ροζ ξενοδοχείου στην πλ. Αττικής στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου